Неділя, 05.05.2024, 09:55

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 »

Тиждень професії «Швачка»

З 13 по 17 листопада 2017 року у Долинському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті відбувся тиждень професії «Швачка».

Тиждень розпочався виставкою робіт учнів «Своїми руками» та стінгазет.

У конкурсі стінгазет перемогу здобули учні групи Ш-10.2.

... Читати далі »

Переглядів: 108 | Додав: Таня | Дата: 23.11.2017 | Коментарі (0)

Вибір професії — серйозний крок

     Одним з найважливіших виборів, які кожен з нас здійснює у своєму житті, є правильний вибір професії. Якщо при цьому зробити помилку – марно втратиш кілька років власного життя і чималі гроші на навчання за професією, за якою важко знайти роботу (доведеться їхати працювати за кордон), або яка не приносить задоволення (ходитимеш на роботу як на каторгу).

     Сьогоднішні одинадцятикласники якраз стоять перед цим вибором. І наше  завдання допомогти їм у цьому.

     До одинадцятикласників комбінату завітали представники ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» педагогічного факультету. Факультет здійснює підготовку фахівців освітніх рівнів «Бакалавр» і «Магістр» за спеціальностями:

Переглядів: 92 | Додав: Таня | Дата: 22.11.2017 | Коментарі (0)

Інтерактивний профорієнтаційний захід

"Майстерня професій"

     21 вересня 2017 року Долинський районний центр зайнятості презентував профорієнтаційний інтерактивний дитячий захід «Майстерня професій»

    Мета проведеного заходу -  сприяння молодим людям у виборі професійного майбутнього. Учасниками заходу були учні 8-х і 9-х класів Долинської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ст. та Княжолуцької ЗОШ І-ІІІ ст.

      На зустрічі були представлені різні професії і учні мали можливість з допомогою майстрів своєї справи спробувати себе в тій чи іншій сфері. Школярі з цікавістю підходили до представників професій, які проводили для них майстер-класи і ознайомлювали з професіями. Впродовж години вони мали нагоду стати поліцейськими, пожежниками, військовослужбовцями, медиками, кухарями, перукарями, швачками, майстрами з манікюру та іншими майстрами.

     Наш заклад представляв дві професії – швачки і кухаря (вчителі Клецун Л.В. та Лука О.М.).

... Читати далі »

Переглядів: 89 | Додав: Таня | Дата: 25.09.2017 | Коментарі (0)

Перші екзамени позаду!

     Ось і прийшла весна. А отже для одинадцятикласників Долинського МНВК прийшла пора Державної кваліфікаційної атестації. Це час підтвердження рівня своїх знань, умінь та навичок. 

     Першим продемонстрували свої досягнення  учні групи підготовки кухарів. 19 квітня відбулась практична частина екзамену. Учні готували страви і вражали комісію своїми талантами. Смачні зрази та український борщ, італійська піца та різноманітні котлети, м’ясо по-французьки, з овочами, стейк з лосося та запечений короп - коронні страви цьогорічних випускників. 

     Тож вітаємо учнів групи К-11-1 та їхнього вчителя Майю Тадеївну з першими іспитами. Бажаємо успіхів і на теоретичному екзамені.

... Читати далі »

Переглядів: 153 | Додав: Таня | Дата: 23.04.2017 | Коментарі (2)

Тиждень професії "Різьбяр по дереву та бересті" 

 Дерево – матеріал, який оточував людей з перших років існування людства. В усіх відомих цивілізаціях існували свої традиції різьби по дереву. Як матеріал, який найлегше піддається обробці, його використовували для прикраси як палаців і храмових будівель, так і просто житла. Сьогодні популярність різьби по дереву легко вкладається в загальний тренд захоплення натуральними природними матеріалами, а химерні візерунки для різьблення по дереву виступають своєрідною альтернативної прямолінійності сучасних стилів інтер’єру.

   20 березня розпочався тиждень професії "Різьбяр по дереву та бересті". Учні груп Р-10.1, Р-11.1 та Р-11.2 відстоювали честь свого фаху. Вони  ділились досвідом, демонстрували свої досягнення, змагались у майстерності.

    В рамках тижня було проведено виставку кращих робіт як теперішніх учнів профілю, так і випускників попередніх років. Також проводилась виставка-конкурс стінгазет, в яких учні 10-х класів висловлювали свої перші враження від навчання на обраній професії, а 11-тикласники ділились досвідом та згадували цікаві і курйозні моменти навчання.

   21 березня відбувся відкритий у ... Читати далі »

Переглядів: 111 | Додав: Таня | Дата: 23.03.2017 | Коментарі (0)

Тиждень професії "Водій автотранспортного засобу категорії "В"

      В грудні 2016 року   у нашому МНВК проходив Тиждень професії водіїв. Програма заходів була насиченою. Учні десятих класів мали завдання якнайкраще презентувати свій профіль, що передбачало більш творчий та креативний підхід.

     А одинадцятикласники  цього профілю стали учасниками конкурсу  «Кращий  за професією». Завдання  носили  теоретичний та практичний  характер, що сприяло об’єктивності у виборі кращого водія серед трьох груп.

Переможцями серед учнів 11 класів стали: 

  • Пилипів Роман та Банк Софія – 1 місце;
  • Пирин Соломія та Очеретнюк Сергій – 2 місц ... Читати далі »
Переглядів: 109 | Додав: Таня | Дата: 24.12.2016 | Коментарі (0)

Інтерактивний дитячий профорієнтаційний захід

«ПІЗНАЙ СВОЮ ПРОФЕСІЮ»

Якщо людина не знає,

до якого порту вона пливе,

жоден вітер не буде їй попутним
Сенека

 

Якщо ви вдало оберете професію і

вкладете в неї душу, то щастя саме вас знайде

К.Ушинський

       Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатен працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій, єдиний. Відомий французький мислитель Ф. Ларошфуко говорив: «Ми вступаємо в різні періоди нашого життя, наче немовлята, не ... Читати далі »

Переглядів: 112 | Додав: Таня | Дата: 13.12.2016 | Коментарі (0)

Тиждень професії

"Водій автотранспортних засобів"

     Однією з найпоширеніших професій в сучасному суспільстві є професія водія автомобіля. Ця професія молода, їй налічується трохи більше 100 років, вона з'явилася з винаходом автомобіля.

       В даний час водій автотранспорту - масова професія, тому що автомобіль став незамінним не тільки у всіх галузях людської діяльності - промисловості, торгівлі, сфері послуг і т.п., але й в умовах індивідуального бізнесу.

    У рядах водіїв рідко трапляються випадкові люди. У цю професію йдуть за покликанням. Бажання освоїти професію водія виникає у молодих людей, як правило, ще в дитинстві. На думку професійних водіїв, любов до техніки, яка і є головною умовою для роботи водієм, зароджується саме в цьому віці, а в деяких і ще раніше.

     З ме ... Читати далі »

Переглядів: 110 | Додав: Таня | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

Тиждень професії "Швачка"

Здобуття освіти - перший крок до успішного майбутнього. Вибір професії до душі – складне і відповідальне завдання.  Професій так багато в світі, а найцікавішу не знайдеш ніяк, та кожен обирає свою дорогу, свій шлях.

Професія - це те, що ми обираємо, це те, до чого ми йдемо все своє свідоме життя. Це справа, якою ми займаємося, яку любимо. Кожна молода людина задумується над тим, яку професію обрати. 

«Людині дуже не вистачає краси. Привілеї швачок та кравців у тому, що вони можуть створити красу та подарувати її людям», - стверджував Крістіан Лакруа. Ці слова дуже яскраво відображають сутність професії Швачка.

З метою розвитку професійних здібностей, технологічного мислення, естетичної культури учнів та виявлення кращих учнів з професії «швачка» в МНВК проведено тиждень цієї професії, в рамках якого було проведено декілька заходів.

Проведено конкурс стінгазет. ... Читати далі »

Переглядів: 105 | Додав: Таня | Дата: 04.11.2016 | Коментарі (0)

Нагородження переможців конкурсу «Умілі ручки»

          Дев’ятий рік поспіль "Уніплит" спільно з районним управлінням освіти об’єднує школярів Долинського району у проекті "Умілі ручки". Суть проекту полягає у тому, що учні на уроках праці та в позаурочний час виготовляють вироби із продукції «Уніплит». Така співпраця — це не просто "технічне забезпечення" учнів матеріалом, це розвиток уяви, робітничої майстерності, це спонукання підростаючого покоління до чесної конкурентної боротьби. За результатами конкурсу автори найкращих робіт отримують премії та подарунки.

          Учні комбінату, які здобувають професію різьбяра по дереву та бересті (вчитель Зубик Віта Василівна), постійно приймають участь в конкурсі та стають його переможцями. 

          І в цьому році ми здобули перше місце в номінації „Естетичність виробу”.   

 

          06 жовтня 2016 року відбулося нагородження переможців конкурсу "Умілі ручки".

... Читати далі »

Переглядів: 83 | Додав: Таня | Дата: 07.10.2016 | Коментарі (0)


Copyright MyCorp © 2024uCoz