Субота, 27.04.2024, 05:48

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 4 » Тиждень професії "Швачка"
16:02
Тиждень професії "Швачка"

Тиждень професії "Швачка"

Здобуття освіти - перший крок до успішного майбутнього. Вибір професії до душі – складне і відповідальне завдання.  Професій так багато в світі, а найцікавішу не знайдеш ніяк, та кожен обирає свою дорогу, свій шлях.

Професія - це те, що ми обираємо, це те, до чого ми йдемо все своє свідоме життя. Це справа, якою ми займаємося, яку любимо. Кожна молода людина задумується над тим, яку професію обрати. 

«Людині дуже не вистачає краси. Привілеї швачок та кравців у тому, що вони можуть створити красу та подарувати її людям», - стверджував Крістіан Лакруа. Ці слова дуже яскраво відображають сутність професії Швачка.

З метою розвитку професійних здібностей, технологічного мислення, естетичної культури учнів та виявлення кращих учнів з професії «швачка» в МНВК проведено тиждень цієї професії, в рамках якого було проведено декілька заходів.

Проведено конкурс стінгазет.

Стіннівки кожної групи з яскравим оформленням і цікавим змістом заслуговують уваги. При створенні стінгазет учні проявили не тільки майстерність та творчість, а й логічне мислення та інтелект.

За  підсумками  конкурсу  найкращою   визначено  стіннівку  учнів  групи    Ш-11.2.

Цікаво та захоплююче для всіх учнів комбінату пройшов  ексклюзивний показ моди екологічної катастрофи «МОДА З ВІДХОДІВ».

Розпочали показ костюмами спеціально для тих, хто любить читати. Вашим супутникам не буде нудно у вашій компанії. Вони завжди зможуть наповнити мозок корисною прочитаною інформацією.

Наступні учасники продемонстрували костюми з целофанових пакетів. Ці костюми міцні, не промокають і служитимуть вам вічно. Їх носитимуть ваші внуки і правнуки,тому що поліетилен не розкладається взагалі.

Наступна модель продемонструвала шикарний сарафан з мішків з-під цукру. Ексклюзивний повітре- та водонепроникний наряд – це надійний захист від дії атмосферних опадів та ультрафіолетових променів.

Мрієте стати королевою? Модель літнього сезону – дівчина-цукерка. Костюм, прикрашений яскравими бантами з фантиків, обов’язково приверне до вас увагу друзів і знайомих – любителів цукерок.

А як обійтися без ділового костюму? Шановні педагоги! Якщо ваше порт фоліо застаріло – не засмучуйтеся! Дама в костюмі з файлів вашого порт фоліо буде завжди помічена оточуючим, педагогічні думки буде видно здалеку.

Всі моделі одягу були оригінальними, цікавими, нетрадиційними. Учасники показу моделей приклали неабияких зусиль для їх приготування та виготовлення. Творчості – немає меж!

Цікавим і змістовним був проведений виховний захід «Український народний одяг – складова духовної культури».

Його мета  - викликати інтерес до глибинних пластів національної культури як джерела спілкування з красою, допомогти учням зрозуміти велич нашої народно-традиційної культури та навчити свято берегти духовні цінності і передавати їх від покоління до покоління.

Одяг народу тісно пов’язаний з його історією. Відродження народних строїв веде до воскресіння глибинних пластів пам’яті. Наш народ зберіг національний одяг як символ, що його він проніс через всі віковічні страждання й утиски.

Невже тоді носили лиш для моди

Сорочки, і жупани, й кожухи?

У них – живе історія народу,

Його талант прекрасний і важкий.

Серед випускників в групах Ш-11.1 та Ш-11.2 було проведено конкурс «Кращий за професією». Конкурс проходив у 2 тури.

Перший тур - теоретичний, де учні виконували тестові завдання з предметів професійно-теоретичної підготовки, охорони праці.

Другий тур – практичний, на якому учні демонстрували свої вміння і навички по пошиттю органайзера для уроків ручної параці. Кожна з учасниць конкурсу проявила свою фантазію, створила ескіз виробу, а потім і сам виріб.

  

  

По закінченню конкурсу журі підвело підсумки. Найкращими стали:

І місце – Мастило Марія

  

ІІ місце – Тисяк Юлія

  

ІІІ місце – Яциняк Вікторія

  

Заходи, проведені у комбінаті під час предметного тижня, сприяли підвищенню інтересу до предмета, розвивали творчість дітей, самостійність, комунікативні вміння дитини, виховували її позитивне ставлення до праці.

На якому б рівні економічного розвитку не знаходилось суспільство,  вміння якоюсь дрібничкою, аплікацією оживити, підкреслити, а інколи взагалі змінити призначення вбрання чи будь-якого виробу не завадить нікому і ніколи.

До тих пір, поки людство потребує одягу, попит на послуги таких фахівців буде постійним. Недаремно в народі кажуть, що вміти шити – значить, завжди мати вірний шматок хліба.

Учні побачили, що ця професія – не звичайне ремесло, а творча робота. 

Переглядів: 104 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024uCoz