Субота, 20.04.2024, 12:31

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 9 » Тиждень професії "Водій автотранспортних засобів"
09:20
Тиждень професії "Водій автотранспортних засобів"

Тиждень професії

"Водій автотранспортних засобів"

     Однією з найпоширеніших професій в сучасному суспільстві є професія водія автомобіля. Ця професія молода, їй налічується трохи більше 100 років, вона з'явилася з винаходом автомобіля.

       В даний час водій автотранспорту - масова професія, тому що автомобіль став незамінним не тільки у всіх галузях людської діяльності - промисловості, торгівлі, сфері послуг і т.п., але й в умовах індивідуального бізнесу.

    У рядах водіїв рідко трапляються випадкові люди. У цю професію йдуть за покликанням. Бажання освоїти професію водія виникає у молодих людей, як правило, ще в дитинстві. На думку професійних водіїв, любов до техніки, яка і є головною умовою для роботи водієм, зароджується саме в цьому віці, а в деяких і ще раніше.

     З метою поглиблення знань, розвитку творчої активності учнівської молоді та підвищення її інтересу до професії водія з 5 по 9 грудня 2016 року в Долинському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті проведено Тиждень професії «Водій автотранспортних засобів».

   Відповідно до плану протягом тижня пройшли цікаві і змістовні заходи, які сприяли професійній орієнтації учнів, вихованню в них поваги до обраної професії, до людей праці.

     Тиждень  розпочався з виставки тематичних газет.

      Готуючи газети, учні самовдосконалюються та поглиблюють знання з історії Правил дорожнього руху та автомобілів. Матеріали газет сприяють зацікавленості учнів комбінату до автосправи.

    

      Велика увага була приділена роботі з повторення правил дорожнього руху та профілактики дорожньо-транспортного травматизму серед майбутніх водіїв.

      Цікаво пройшла  вікторина "Безпека на дорозі – безпека життя!", в якій взяли участь учні групи А-10.1 – команди «Ретро» та «Дорожні знаки».

     Захід пройшов весело та цікаво. Учні мали можливість позмагатись у конкурсах, проявити кмітливість, винахідливість.

  

                                                      Команда "Ретро"

                                            Команда "Дорожні знаки"

                                         Змагаються капітани команд Фединяк Вікторія і Матіїв Богдан

      Перемогу здобула команда «Дорожні знаки».

     Та найбільше усі чекали КВК «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху». Учні груп А-10.2 та А-10.3 (команди «ВДР» та «Світлофорчики») проявили неабияку творчість, демонстрували професійні уміння та навички.

Команда «Світлофорчики»:

Дирів Дмитро, Яцишин Юліана, Хімій Аліна, Мартинів Анастасія, Роїв Кароліна, Сліпак Інна

Команда «ВДР» (Вартові дорожнього руху):

Матіїв Богдан, Угринчук Василь, Бойків Роман, Іванів Юрій, Коцкович Віталій.

                           Показали свою артистичність Бойків Роман, Марчук Андрій, Фреїв Антон.

Бій капітанів: Креховецький Роман і Коцкович Віталій

       Шквал позитивних емоцій, справжній ігровий драйв отримали усі присутні. Справедливе журі у складі заступника директора з НВР Халупняк Т.О. та вчителів Веселовського Д.М. і Зубик В.В. об’єктивно оцінили запеклу боротьбу суперників. Переможцем стала команда «ВДР».

      КВК став днем цікавого відпочинку і днем поглиблення знань.

      Проведені заходи мали на меті закріпити вивчені Правила дорожнього руху, розвивати вміння застосовувати набуті знання на практиці, виховувати увагу, бажання знати і виконувати Правила дорожнього руху.

      Водій – це професія особлива, зі своїми традиціями, характером та укладом. Недарма в народі про неї складено багато чудових пісень та історій. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця, що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, професіоналізму, таланту. 

Переглядів: 109 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024uCoz